torsdag 29. april 2010

Workshop Ramallah Cultural Palace



Man 26. april holdt vi workshop i regi av festivalen. I forkant hadde vi fått beskjed om at det var 48 påmeldte! Det var veldig gledelig og høre, samtidig som det nesten blir sårt. For det illustrerer så tydelig situasjonen som er her på Vestbredden. De er isolerte, det er vanskelig å komme seg både ut og inn, det er rett og slett en situasjon som er ganske håpløs. Samtidig er det et stort engasjement og ivirighet og en voldsom postivitet etter å gripe de mulighetene som oppstår. Som en av workshopdeltagerne sa med glimt i øyet; vi kaller Ramallah et 5 stjernes fengsel nå, vi har det ganske bra her, vi har det meste vi trenger, men det er jo som et fengsel.

På grunn av den tragiske hendelsen dagen i forveien var det mange som meldte avbud til workshopen. De aller fleste av de påmeldte var tilknyttet Sareyyet Ramallah, og kjente jenta som døde. Festivalledelsen ønsket likevel og gjennomføre workshopen og vi hadde en fantastisk fin liten gruppe på 15 deltagere med menn og kvinner mellom 16 og 30 år.

Vi holdt en to timers workshop i release teknikk/kontaktimprovisasjon. Gruppen var en veldig mottagelig, engasjert og nysgjerrig gjeng. Ettersom de alle hadde erfaring med dans i forskjellige former og var erfarne utøvere (om enn ikke i de teknikkene vi underviser) gikk undervisningen veldig lett. De to timene vi hadde fått til rådighet fløy forbi. Igjen skulle vi veldig gjerne hatt mere tid til å gå i dybden da det er et så veldig stort potensiale her. Ettersom responsen på workshopen var så god ser vi nå på muligheten for å komme tilbake å holde en ukes intensiv workshop for Sareyyet Ramallahs danselærere og utøvere til høsten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar